#NastaviTradiciju / O nama


nastavi tradiciju

Omladinsku organizaciju "Nastavi Tradiciju" čine entuzijasti, mladi ljudi, studenti i srednjoškolci iz 11 zemalja i preko 30 gradova, koji u saradnji sa profesorima, prijateljima i partnerima, realizuju najveći međunarodno-regionalni omladinski projekat na Balkanu pod nazivom Spirit of Youth. Veoma ponosno možemo istaći da je projekat nastao od strane nekolicine studenata 2010. godine na Fakultetu sporta i fizičkog vaspitanja Univerziteta u Beogradu, gde su odmah po nastanku dobili nesebičnu podršku od Vladimira Vanje Grbića koji je do danas naše zaštitno lice.


Organizacioni polo projekta su: Univerzitet u Beogradu, Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja Univerziteta u Beogradu, Univerzitetski sportski savez Srbije i Savez Studenata Beograda, dok su nam Ministarstvo omladine i sporta, Grad Beograd, Opština Čukarica i drugih 19 lokalnih samouprava značajni partneri. Spirit of Youth je prepoznatljiv po 9 potprojekata sa mnogobrojnim aktivnostima koje obuhvataju sve uzrasne kategorije mladih ljudi. Neprestano se razvijajući, projekat se formalno-pravno realizovao kroz navedene institucije organizacionog pola, ali s obzirom na širenje projekta velikom brzinom, pojavila se neophodnost stvaranja sopstvenog pravnog okvira, koji će omogućiti dalji razvoj istog, ali i veću odgovornost u odnosu na sve aktere projekta, njegovih manifestacija i pratećih događaja.


Spirit of Youth (Duh Mladosti) 2016. godine se održava šesti put, a krasi ga angažovanje velikog broja studenata sa 14 Univerziteta. Projekat promoviše interesovanja i angažovanje mlade populacije, posebno u oblasti sporta, obrazovanja, kulture, humanitarnih i volonterskih akcija od značaja za širu društvenu zajednicu. Pomaže i u stvaranju uslova za pružanje podrške mladima u obavljanju navedenih aktivnosti i ukazivanju na značaj inkluzije mladih ljudi sa posebnim potrebama, edukaciji o bezbednosti u saobraćaju za različite uzrazne kategorije i razvoju svesti o značaju zaštite životne sredine.


Spirit of Youth - Serbia (Duh Mladosti) pokriva prostor od 20 gradova u Srbiji (više o ovome u delu posvećenom karavanu), dok se u Beogradu održava centralna manifestacija i na istoj se okuplja nekoliko hiljada studenata, srednjoškolaca i osnovaca i to u okviru potprojekata: Beogradska Ulica mladih, Međunarodni univerzitetski sportski turniri, Privredni forum mladih Evrope i Turnir škole fudbala. Na Košutnjaku se očekuje dolazak velikog broja gostiju iz Srbije i inostranstva.


nastavi tradiciju

#NastaviTradiciju
Pratite nas
     
 

Kontakt

Pišite nam


Adresa

Blagoja Parovića 156
11030 Beograd,
Srbija
 

Pratite nas